HTML

a ♥ kõ ♥ ragyogása

Friss topikok

  • Dédike: Szia! Végre megtaláltalak! Régóta nem tudok rólad semmit, Sok puszi neked így ünnepek közt. A fec... (2014.12.29. 16:51) két adomány
  • csillagvíz: Szia! Te is itt vagy??:) De jó, csak azt nem tudom hol lehet itt ismerősöket keresni, főleg régi ... (2014.08.28. 18:48) egyedül
  • evimami: Most jöttem Győrből. Jó érzés volt, hogy egy hétig szükség volt rám Robi mellett. (2012.01.20. 20:27)
  • mindenamikell: Boldog Karácsonyt Kívánok! (2011.12.25. 16:43) karácsony
  • csillagvíz: Öllellek titeket:) (2011.12.24. 20:31) ha...

A fahéjillattól, a szegfűszeg vagy a vanília aromájától igazi karácsonyi hangulat kerekedik a lakásban. A jellegzetes ünnepi fűszerek azonban nem csak a finomságok ízesítésére jók, gyógyhatásuk miatt is érdemes fogyasztani őket.

2007.12.16. 18:35 alfroyul

A fahéjillattól, a szegfűszeg vagy a vanília aromájától igazi karácsonyi hangulat kerekedik a lakásban. A jellegzetes ünnepi fűszerek azonban nem csak a finomságok ízesítésére jók, gyógyhatásuk miatt is érdemes fogyasztani őket.

a gyógyhatásról az ayurában írtam,itt másról lesz szó...

Az illatoknak, ízeknek jelentős szerepe van a vágyfokozásban. Ünnepi vagy vasárnap reggeleken ébreszd kedvesedet egy finom, forró kávéval, amelybe szórj néhány szem őrölt kardamommagot. Édesítsd mézzel, koronázd meg igazi tejszínhabbal, bújj vissza az ágyba és fogyasszátok el együtt az illatos italt. Ha nem szeretitek a kávét, készíthetsz zamatos vaníliás-mézes gyümölcsteát, vagy forró, édes vaníliás tejet, esetleg ízesítsd vaníliával a tejszínhabos kakaót. A kakaó vágykeltő csemegeként került először forgalomba, a vanília szintén vágyfokozó hatásáról ismert. Ebben az esetben persze kizárólag az igazi vanília jöhet számításba. Csak annyit tegyél az italba, amitől még éppen finom lesz, nagyobb mennyiséggel nem érsz el jobb hatást. Sőt, a túl intenzív illat és íz épp az ellenkezőjét válthatja ki annak, mint amit szeretnél.

szóval mindent csak mértékkel!


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://alfrojul.blog.hu/api/trackback/id/tr106137405

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása