HTML

a ♥ kõ ♥ ragyogása

Friss topikok

  • Dédike: Szia! Végre megtaláltalak! Régóta nem tudok rólad semmit, Sok puszi neked így ünnepek közt. A fec... (2014.12.29. 16:51) két adomány
  • csillagvíz: Szia! Te is itt vagy??:) De jó, csak azt nem tudom hol lehet itt ismerősöket keresni, főleg régi ... (2014.08.28. 18:48) egyedül
  • evimami: Most jöttem Győrből. Jó érzés volt, hogy egy hétig szükség volt rám Robi mellett. (2012.01.20. 20:27)
  • mindenamikell: Boldog Karácsonyt Kívánok! (2011.12.25. 16:43) karácsony
  • csillagvíz: Öllellek titeket:) (2011.12.24. 20:31) ha...

hídjaink

2011.01.24. 16:26 alfroyul

Volt egy hidunk a Mosoni-Duna felett.

Kis Erzsébetnek, Bözsinek hívtuk.

Az országban egyedi, a valódi Erzsébet híd kicsi mása.

Látványossága volt a városnak.

Gyalogos- és bicikli forgalom zajlott rajta,két városrészt kötött össze,Szigetet és Révfalut.Mindkét rész csendes,családiházas zöld övezet,szűk, forgalom nélküli utcáival.

Ezt a hidat 1 sávval kibővítették és széles fel-és levezető utakat építettek hozzá.

Most 1 sávon autók is közlekedhetnek rajta. Az egész építkezést azért csinálták,hogy tehermentesítsék vele a belvárost. Öt milliárdot költöttek rá.

A híd elvesztette régi báját,most éppen olyan,mint 100 másik, megszűnt látványosság lenni,megszűnt kedvenc sétaút lenni.

Nagyobb forgalom fogadására a hídról levezető utak nem alkalmasak,a forgalmat ezzel beterelték a zöldövezetbe,ahol ettől zaj,por,és leginkább rezgések jöttek létre,amik nem tesznek jót az ottani régi házaknak.

Nagy forgalom azért nincs rajta,mert ez éppen nem az az irány,ahol a városon áthaladna bárki is. Esetleg csak az,aki éppen Sziget és Révfalu között közlekedik. Az azonban eddig átmehetett egy másik hídon úgy 300 méterrel arrébb. Sok értelme a híd építésnek nem volt.

Van egy lezárt gyaloghíd a Rábán. Évtizedek óta használaton kívül helyezve.

Ha már mindenáron hídra költöttek ennyi pénzt,inkább ezt kellett volna rendbetenni,vagy elbontani, ne álljon ott egyre romosabb állapotban.

Igen , tudom,örüljünk,milyen szépen fejlődik a város!

Ebben azonban egyátalán nem a fejlődést látom. Sokkal inkább az ész nélküli pénz szórást. Most mondhatja az önkormányzat,hogy épített egy hidat.Maradjunk annyiban,hogy bővített,mert a híd ott volt.

Nem kell sokat gondolkodnom azon,hogy vajon miért van az,hogy amióta ez a képviselő garnitura irányítja a várost,azóta szinte minden utcát újra és újra lebetonoztak,minden teret átalakítottak ,rengeteg fát kivágtak,ami csak mozdítható volt és az útépítésbe belefért,ahhoz hozzá nyúltak.A mi utcánkat kilencszer törték fel,ásták ki,cseréltek csöveket ,temették be ,majd újra kiásták és kezdték előről.

A lakók már fogadásokat kötöttek arra, amikor befejeződött a munka,hogy mikor jönnek és ássák ki újra. Hát kérem...egy év alatt csak kilencszer.Most kész.

Tessék végig menni rajta! Nincs vízelvezető csatorna.Egy van az egyik végén,de az is inkább a keresztutcában van.Nevetségesen szakszerűtlenül dolgoztak.

Úgy vélem,az ilyen építőt vagy nem kell megbízni semmivel,vagy ingyen kell javíttatni a saját hibáit. Itt kilencszer fizettek érte nem keveset. ez csak egyetlen utca esete.

Kíváncsian várom az újabb város szépítő lépéseket.

Mint pl. a Városháza előtti tér felújjítása volt.

Kivágták az összes végre lombos fát, kivágták a gyönyörű fenyőket. Hoztak két korcsot jó pénzért. Kivágták a város mindössze két gyönyörű rododendonját,aminek virágzása a tavaszt jelentette. Helyette van szép térkő.

És mindennek tetjébe amíg építkeztek,kiírták, hogy

"ezt Önöknek építjük".

Úgy éreztem,ledöntöm a táblájukat.

Sem én sem sokan mások nem kérték,hogy tönkretegyék azt,ami már végre hosszú idő folyamán megnövekedett,egészséges és szép volt.

Ráadásul a régi térkő sem volt olyan régi,sem kopott,sem rossz.

De új kellett .

Térjünk vissza a hídhoz.

Íme az új,örülnivaló,ugyanakkor semmitmondó hidunk:

2 komment

Címkék: gondolkodó

A bejegyzés trackback címe:

https://alfrojul.blog.hu/api/trackback/id/tr26136225

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

evimami 2011.01.24. 17:14:19

Így folyik el a pénz értelmetlenül.

csillagvíz 2011.01.24. 21:25:48

Sajnálom hogy megint rövidebbek lettünk egy szépséggel!:( A régi tényleg szép volt, bár én csak fényképről láttam, most de szebb volt! Egyet kell értenem veled és sokmindenben egyet is értek, és szomorúvá tesz amit látok!Sajnos mindenhol ez megy, nincs is belezóláunk, ... ha volna talán nem tehetnék ezt mindehol! Sok szépség és természetes közeg eltűnik így manapság, és persze mindig azt mondják értünk van! Ha értünk lenne, akkor minden utca végében egy kisebb park lenne fákkal és virágokkal. És félek hogy egyszer minden fa, minden virág és így midnen állat eltűnik a Föld szinéről:(
süti beállítások módosítása