HTML

a ♥ kõ ♥ ragyogása

Friss topikok

  • Dédike: Szia! Végre megtaláltalak! Régóta nem tudok rólad semmit, Sok puszi neked így ünnepek közt. A fec... (2014.12.29. 16:51) két adomány
  • csillagvíz: Szia! Te is itt vagy??:) De jó, csak azt nem tudom hol lehet itt ismerősöket keresni, főleg régi ... (2014.08.28. 18:48) egyedül
  • evimami: Most jöttem Győrből. Jó érzés volt, hogy egy hétig szükség volt rám Robi mellett. (2012.01.20. 20:27)
  • mindenamikell: Boldog Karácsonyt Kívánok! (2011.12.25. 16:43) karácsony
  • csillagvíz: Öllellek titeket:) (2011.12.24. 20:31) ha...

a nyárról

2010.02.20. 10:21 alfroyul

Hűvös az este ...Gyere Kedvesem!... Hajtsd ölembe fejed ... Mesélek Neked ... Mesélek a szeretetről, - a szerelemről, - a szívről, - az életről ... Mesélek arról, hogy milyen fontos vagy nekem ... És mesélek Neked erről a nyárról, az elmúló nyárról ...

Augusztus végén járunk ...

Közeledik az - az idő, amikor összegezhetjük, milyen is volt a nyár . Jó nyár volt?

Azt hiszem, elmondhatjuk, hogy szeszélyes volt . Volt forróság, nagy - nagy viharok, - jégesők . Egy időre beköszöntött az ősz is a nyarunkba . Tavam tükrét is sokszor fodrozta, - tépázta a viharos szél .

A tavaszi ébredés és a korán beköszöntő nyár gyönyörűre bontotta a természetet . A kert virágai szirmot bontottak, - a fák lombjai kiterebélyesedtek . A kert örökzöldjei többszínű zöldjükkel új hajtásokat hoztak . Volt, amikor nehezen tűrték a vad, viharos szeleket, de volt, hogy lágyan hajladoztak a szellő finom simogatására .

Vágytak, - vártak mint mi magunk emberek - az enyhet hozó esőre, az éltető, szomjoltó permetre . A feketerigóink most is kikeltették fiókáikat, a gyümölcsfák szomjazva, - újra meghozták terméseiket . A rózsabokrok ugyanúgy virítottak .

Égetett ez a nyár! Még langyos a levegő, arcunkon víg táncot jár a napocska . De már hűvösek az esték, - az éjszakák és nem olyan madárzajosak a reggelek .

Igen, elhagyták fészkeiket a madarak, - a fiókák kirepültek .

Ez azt jelenti, vészesen közeledik a költözés ideje .

Engem kinevettek, - de egyre jobban érzem az ősz közeledtét .

A levegőben már érezni az ősz illatát .

Megjelentek a látható jelek - hiszen a fák levelei színesednek . Az éjszaka csendességében még hallom a tücskök zenéjét, de már egyre távolabban .

Ma olyan nehezen jöttek fel a csillagok .

Azt hittem, a felhőtakarótól nem láthatom sziporkázó fényüket . Azután csak megjelent tündöklő fényével először az Esthajnalcsillag, majd a Hold is és a sok-sok apró csillag .

A Hold telítődik . Ezüst fénye helyett vörösen izzik .

A Kerten végigsöprő szél vígan sodor tova egy-egy sárga - zörgő falevelet .

Az éjszaka olyan furcsán elcsendesedett .

Az ősz hangulata érződik .

2 komment

Címkék: kaktusz

A bejegyzés trackback címe:

https://alfrojul.blog.hu/api/trackback/id/tr716136367

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dédike 2010.02.20. 10:48:09

Szépen kitavaszodott a blogod. Látszik, hogy te is várod a tavaszt.

deleted 2010.02.20. 14:40:19

Már nagyon várom. Legalább itt legyen egy kis tavasz :-)
süti beállítások módosítása