HTML

a ♥ kõ ♥ ragyogása

Friss topikok

  • Dédike: Szia! Végre megtaláltalak! Régóta nem tudok rólad semmit, Sok puszi neked így ünnepek közt. A fec... (2014.12.29. 16:51) két adomány
  • csillagvíz: Szia! Te is itt vagy??:) De jó, csak azt nem tudom hol lehet itt ismerősöket keresni, főleg régi ... (2014.08.28. 18:48) egyedül
  • evimami: Most jöttem Győrből. Jó érzés volt, hogy egy hétig szükség volt rám Robi mellett. (2012.01.20. 20:27)
  • mindenamikell: Boldog Karácsonyt Kívánok! (2011.12.25. 16:43) karácsony
  • csillagvíz: Öllellek titeket:) (2011.12.24. 20:31) ha...

egy csésze tea mellett

2010.02.12. 14:18 alfroyul

Valamennyien a gyermekkorunkból élünk.

Hitedet, boldogságodat, emberszereteted mélységét, de még a tudásod tisztaságát is az határozza meg, hogy mennyire őrizted meg, vagy tiportad el magadban gyermekkorod élményét.

Emlékezz vissza mik azok, amik valaha megsérültek benned: rájössz, hogy lényed legértékesebb részei. Tudtad, hogy van jóság, gondviselés.

A langyos víz érintése, a meleg kenyér simogatása boldoggá tett.

Kis hercegként üldögéltél a járókádban, testvéreidnek érezted a kutyust, a virágszálat, a futó bogarakat. Minden arc mosolygott rád.

Varázsvilág vett körül s anyád mellén olyan örömöt és kielégülést találtál, amelyet hiába kerestél később szeretőidnél. Tudtad, hogy a tárgyaknak lelkük van... Láttad még azokat a másvilági lényeket, akiket a felnőttek már nem látnak. Játszottál a szellemekkel és tudtad, hogy vannak angyalok.

Boldog voltál.

Ehhez nem kellett pénz, siker és hatalom: pusztán az a tény, hogy létezel, boldoggá tett. Átélted az üdvösség állapotát: hogy a puszta létezés, ha nem zavarja meg a tudatos reflexió, gondtalan, lebegő örömérzettel jár.

Tudtad, hogy nincs nagyobb boldogság, mint az, hogy vagy.

Nem kell hozzá semmi. ... megélted, hogy benne élsz valamiben vagy valakiben, aki tebenned is benne van.

És ez jó. Nagyon jó.

Később... kiszakadtál ebből az édes, álomszerű állapotból, s fölfedezted, hogy te ott mégis külön vagy... ...amikor széttörött benned az édeni egység, s kezdett kialakulni a magányod, s fölismerted, hogy ők nem te vagy, ők mások és hatalmasok, akiktől egész lényed és boldogságod függ, akkor már ösztönösen kifelé sandítottál és az Istent kívül pillantottad meg.

...az idézet Müller Péter

Lomb és gyökér című könyvéből van

3 komment

Címkék: egy-csésze-tea-mellé

A bejegyzés trackback címe:

https://alfrojul.blog.hu/api/trackback/id/tr916136381

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dédike 2010.02.13. 15:16:23

Minél idősebb leszel, annál tisztábban tör elő egy egy rég feledésbe ment emlék, és nem tudsz tőle szabadulni....

ametiszt 2010.02.13. 18:41:16

Már tapasztalom ,így van.

ametiszt 2010.02.17. 09:49:16

Néhe ezek fájnak,mégis jó,hogy előjönnek valahonnan a mélyből. Jobb szembenézni velük,és feldolgozni az elmúlt idők eseményeit.
süti beállítások módosítása