HTML

a ♥ kõ ♥ ragyogása

Friss topikok

  • Dédike: Szia! Végre megtaláltalak! Régóta nem tudok rólad semmit, Sok puszi neked így ünnepek közt. A fec... (2014.12.29. 16:51) két adomány
  • csillagvíz: Szia! Te is itt vagy??:) De jó, csak azt nem tudom hol lehet itt ismerősöket keresni, főleg régi ... (2014.08.28. 18:48) egyedül
  • evimami: Most jöttem Győrből. Jó érzés volt, hogy egy hétig szükség volt rám Robi mellett. (2012.01.20. 20:27)
  • mindenamikell: Boldog Karácsonyt Kívánok! (2011.12.25. 16:43) karácsony
  • csillagvíz: Öllellek titeket:) (2011.12.24. 20:31) ha...

a kiszolgáltatottságról

2009.12.09. 10:06 alfroyul

Csalódott vagyok és tehetetlennek érzem magam.

A dolognak gyors megoldása nincs.

Rengeteg energiát beleadva a tavaszon belekezdtünk egy munkába.

Egy hatalmas céggel,mint szerződött partnerek dolgoztunk.

Kezdetben látszólag minden rendben volt.

Nyár végén kezdődtek a gondok azzal.hogy a cég egyre kevesebbet és egyre ritkábban fizetett az elvégzett munkákért.

Most ott tartunk,hogy hosszú hetek óta nem fizetnek,úgy taktikáznak,hogy kiszámolják és írásban közlik velünk,hogy mennyit számlázhatunk.

A számlát kiállítjuk,leadjuk,majd ők azt 8 napos kifizetési határidővel fogadják.

Miután letelik a 8 nap,és reklamálunk,akkor közlik,hogy rossz a számla, másikat kell kiállítani,amjd megmondják,mennyiről.

És minden kezdődik előről.

Gyakorlatilag az történik,hogy ők rontanak,vagy ez csak egy taktika részükről,de ezért ott nincs felelős.

Már hatalmas összeggel tartoznak,ami részben a saját,részben a dolgozóink pénze,közben mindenki fizetésképtelenné vált lassan.

Két hete felmondtuk a velük való szerződést,mert csak így láttunk esélyt arra,hogy többé ne szolgáltassuk ki magunkat és a dolgozókat .

A felmondást az váltotta ki,hogy küldtek egy levelet,amiben az állt, hogy a vezérigazgatójuk tájékoztatja és utasítja őket,hogy a levelet továbbítsák a vidéki igazgatókhoz. A levében tájékoztat mindenkit arról,hogy fizetési nehézségeik lesznek,ezért kéri a türelmünket.

Nos...az egésznek egy szépséghibája van:

a levél 2009. augusztus 03.-án kelt.

És ezt csak november végén küldték tovább.

Ha ezt már augusztus elején tudjuk,akkor lett volna lehetőségünk eldönteni,hogy ilyen feltételek mellett is kívánunk-e velük együttműködni.

A munka feltételeket egyébként is állandóan változtatták.

Mindvégig tudták,hogy nem fognak fizetni.

A gondokat csak tetézi,hogy a dolgozóink mindezt nem látják, vagy nem hiszik el,és bennünket hibáztatnak érte. Mi több,panaszt tettek ellenünk, és a partnercég ahelyett,hogy megmondta volna az igazat,hogy ők nem fizetnek és miattuk nem tudunk mi sem fizetni,ahelyett gyorsan belső vizsgálatot kezdeményeztek. Ami persze jó ok arra, hogy továbbra se fizessenek,amíg azt le nem zárják. A panasztevők így öngólt rúgtak, mert továbbra sem lesz pénzük,de sajnos másnak sem.

Megjegyzendő,hogy éppen akkor volt apeh ellenőrzés nálunk,és mindent rendben találtak. A partercégnek pedig semmi köze egy másik cég belső ügyeihez.Főleg,hogy kiemelten és általuk elismerten a legjobban teljesítettünk az országban.

Az igazsághoz tartozik,hogy a partercég már az elején ismertette a kifizetés rendjét,hogy az elvégzett munkákat csak 2 hónap elteltével számolja és fizeti ki. Így mire a béreket megkapjuk,eltelik majdnem 3 hónap.

Ezt mindenki aláírásával igazolta,hogy tudomásul vette,és ennek tudatában kezdett bele a munkába.

Most a kifizetések még ehhez képest késnek,illetve egyátalán nem történnek meg, a fent említett módszerrel.

Mivel szerződést bontottunk velük,így kötelezték magukat, hogy legkésőbb január végéig kifizetnek minden tartozásukat.

Azt hiszem,így juthatunk hozzá végre leghamarabb a saját és a munkatársaink pénzéhez.

Az eset sajnos arra volt jó,hogy ismét megmutatkozott az,hogy elég egy buta és rosszindulatú ember,aki telebeszéli a többi fejét,és hisznek neki,mennek utána,ahelyett,hogy a tényekre figyelnének, és a bajban,amiben mindannyian benne vagyunk,összefognának.

Itt nem arról van szó,hogy nem fizettük ki őket.

Sajnos a mai napig nem kaptuk meg azt a pénzt,amiből ki kellene őket fizetni.

Nekünk ugyanúgy nincs,mint nekik.

Sőt,a fizetési késésekért folymatosan kapjuk a büntetést ,és ennek mindnek az oka a partercég,aki ezt is megteheti,mert ő úgymond egy multi.

Amíg csak dolgoztunk, nagyon sokat dolgoztunk,addig a legjobbak voltunk.

Most,amikor már komoly ellenállást tanúsítottunk és küzdöttünk a bérekért, már minden vagyunk,csak ember nem.

8 komment

Címkék: gondolkodó

A bejegyzés trackback címe:

https://alfrojul.blog.hu/api/trackback/id/tr426136506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Loreley 2009.12.09. 11:34:47

Sajnálom, hogy ismételten munkahelyi gondjaid vannak. Nagyon nem ismerjük egymást, bár én rendszeres olvasód vagyok, ezért is gondolom úgy, hogy a tanácsodat kérjem. Ha nem haragszol, írnék Neked privát üzenetet, amiben leírnám, hogy miben kérném a véleményedet.

Ilona 2009.12.09. 11:55:00

Nagyon-nagyon megértem a gondokat. Javaslom, hogy forduljatok a munkaügyi bírósághoz vagy ügyvédet kell fogadni, ami újabb pénz. Csak ez a megoldás. Nekem a Dolgozók Kamarája, ill. érdekképviselete segített kétszer is és sikerrel visszakaptam az elmaradt fizetéseimet. Igaz, közel egy évig tartott, de sikerült, ügyvédi költség nélkül.

ametiszt 2009.12.09. 13:29:59

Mi a PSZÁF-hoz fordultunk. Ez a felügyelete ennek a bizonyos multinak. Sajnos bárhova fordulunk,minden pénzbe és időbe telik, pénz viszont a fent említett okok miatt elfogyott. Más munkában, a sajátomban dolgozom. Ez a munka nekem csak délelőtt volt 4 órában.

Dédike 2009.12.10. 20:08:59

Manapság sokan járnak ebbe a cipőbe, amibe te. Ez a mostani valóság.

ametiszt 2009.12.10. 20:18:32

Igen Dédike tudom. Azt gondoltam,hogy ha becsületesen és jól dolgozunk,akkor ez nem következhet be. Tévedtem. Minden bekövetkezhet,mert kiszolgáltatottak vagyunk. Időközban megtudtam,hogy a debreceni dolgozóknak még tavalyi munkák sem kerültek kifizetésre. Így azt gondolom,hogy a legjobbat tettük,hogy felbontottuk velük a szerződést,mert az adósság csak tovább fokozódott volna. Nagyon megkönnyebbültem,hogy befejeztük ezt a munkát. Remélem,hogy a pénzünket végre a dolgozóink is és mi is megkapjuk, és végtér ez a rémálom.

Ilona 2009.12.10. 23:55:31

Biztos vagyok benne, hogy megkapjátok, csak legyetek türelemmel. Ahogy írtam, nekem egy évet kellett várni mind a két alkalommal.

ametiszt 2009.12.11. 02:04:10

Igen,tudom hogy egyszer majd megkapjuk. Addig pedig maradhat a gondolat,hogy ingyen dolgoztunk,és itt a rengeteg kifizetni való számla,amiket ezekből a pénzekből kellett volna már régen befizetni és itt van a dolgozók bére,akiknek nem hogy türelmük nem volt várni,hanem még jó nagy öngólt is rúgtak,amivel már nem csak maguknak ártottak. És a partner cég most épp az ő "panaszukra" hivatkozva úgymond belső ellenőrzést tart,amihet semmi jogi alapja nincs,mert egy valaki tarthat ellenőrzést,ez pedig az apeh,ez megvolt,mindent rendben talált. A belső ellenőrzés csak újabb ürügy arra,hogy ne fizessenek.És ezt addig húzhatják,amíg nekik tetszik. De addig itt pénz nem lesz. Azt még véletlenül sem említették meg a panaszosoknak,hogy már augusztus elején pontosan tudták,hogy nem fognak fizetni,csak ezt elfelejtették közölni velünk,hogy dönthessünk,akarunk-e ilyen feltételek mellett is dolgozni. Úgy gondolom,senki nem akart volna. Ők épp ezt akarták elkerülni. Semmiért nem vállalják a felelősséget,bűnbakot keresnek . Sok hülye ember meg bedől nekik,ahelyett,hogy annak hinne,amit a saját szemével lát,amit csinál és amiben benne él. Még akkor is,ha ezt nagyon nehéz megérteni és megélni. A bajban összefogni kellene,nem ellenségeskedni,de itt elég volt egyetlen meggondolatlan dolgozó,aki uszítja a többit úgy,hogy közben nem látja,mi a valóság. Hát mindegy már,majd lassan és apránként fizetnek,legkésőbb január végéig .

Ircsike 2009.12.12. 07:57:52

Mennyivel szebb lehetne az Elet,, ha nem lenne tele ilyen csunya dolgokkal, amikor a masikkal ott babralnak ki, ahol tudnak, emberseg es becsulet, mint fogalom egyre ritkabban jelenik meg az uzleti eletben. Remelem egyszer a torvenyhozok vegre komolyan veszik ezt a problemat es fontosan odacsapnak ahova kell, de ez egyelore csak alom, es a valosag valami mas.............
süti beállítások módosítása