HTML

a ♥ kõ ♥ ragyogása

Friss topikok

  • Dédike: Szia! Végre megtaláltalak! Régóta nem tudok rólad semmit, Sok puszi neked így ünnepek közt. A fec... (2014.12.29. 16:51) két adomány
  • csillagvíz: Szia! Te is itt vagy??:) De jó, csak azt nem tudom hol lehet itt ismerősöket keresni, főleg régi ... (2014.08.28. 18:48) egyedül
  • evimami: Most jöttem Győrből. Jó érzés volt, hogy egy hétig szükség volt rám Robi mellett. (2012.01.20. 20:27)
  • mindenamikell: Boldog Karácsonyt Kívánok! (2011.12.25. 16:43) karácsony
  • csillagvíz: Öllellek titeket:) (2011.12.24. 20:31) ha...

harmónia

2009.08.23. 09:23 alfroyul

Húztam egy kártyát,mert éreztem,hogy kell,

hogy van üzenet számomra.

"Hallgass a szívedre, élj úgy, ahogyan a szíved diktálja,

akármi is legyen a tét: A tökéletes egyszerűség ára nem

kevesebb, mint a világ minden kincse...
Egyszerűnek lenni nagyon nehéz, mert az egyszerűségért

mindenedet oda kell adnod.

Mindent el kell veszítened ahhoz, hogy egyszerű lehess.

Ezért az emberek inkább a bonyolultságot választották,

és teljesen elfelejtették, hogy hogyan lehetnek egyszerűek.

De csak egy egyszerű szív tud Istennel

együtt lüktetni, egy ritmusban.

Csak az egyszerű szív dala képes harmóniát alkotni Isten dalával

. Hogy ezt elérhesd, meg kell találnod a szívedet,

a saját dobbanásodat, a saját lüktetésedet"

Osho

15 komment

Címkék: gondolkodó

A bejegyzés trackback címe:

https://alfrojul.blog.hu/api/trackback/id/tr986136651

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2009.08.23. 09:29:43

most már csak az a kérdés, mi az egyszerűség? Tetszik a blogod háttere, és így jobban tudom olvasni a szöveget!

amerika24 2009.08.23. 09:58:26

....Osho nekem egy külön világ...:) ...kicsit alább hagyott a lángolás ,ami volt...de őrzöm minden sorát ...:)

ametiszt 2009.08.23. 11:09:58

igen Lí,mindig a mihez képestet kell észrevenni :-) egyszerűség? mindenkinek más...és ezt mindenkinek önmagához képest kell mérni :-) Oshot szeretem, de érdemes ritkábban és alaposan elgondolkodni a sorai fölött... azt hiszem a léleknek idő kell a dolgok befogadásához.

skyppy 2009.08.23. 13:22:05

...nem is tudom nekem az egyszerűség a szép letisztult forma, mondanivaló,külső,az érthetőség...ja és nem csak a blogra vonatkoztatva most....:-))), ... annyira ledegradálódott ez a szó,hogy inkább rossz szájízt okoz annak akire mondják...:-)))

ametiszt 2009.08.23. 16:47:53

igen,sajnos így van,ahogy mondod skyppy

Félblog 2009.08.24. 18:20:38

Valóban szép a blogod! Valamikor nagy Osho-rajongó voltam. Aztán rájöttem, hogy tanácsaival elrontotta az életemet. Nagyon alattomosan megtévesztő volt. Szerencsére idejében sikerült szabadulnom hatása alól, de így is nagy kárt okozott.

skyppy 2009.08.24. 20:33:44

..Félblog ,tényleg?...hogyan történik ilyesmi??....nekem furcsa,mert ha hatása alá kerülök is egy-egy írónak, az életemet nem befolyásolta - eddig - igaz nem ilyesféle könyveket olvasok...:-)))

Félblog 2009.08.24. 20:50:46

Befolyásolja szinte minden gondolatainkat, viszonyulásainkat, csak nem vesszük észre. Oshó direkt erre játszik. De ezt nem egy kommentben kell kifejteni. Ha lessz erőm és időm, megírom a blogomban. Ametiszt blogját is megzavarná, ha itt erre irányítanám a kommenteket.

ametiszt 2009.08.25. 10:57:59

Minden befolyásoló hatással van,nem csak Osho. Ha azonban tudatosan éljük az életünket,semmi nem vihet el rossz irányba.

Félblog 2009.08.25. 11:32:31

Nincs tökéletes tudatosság, csak annyiban, hogy irányíthatjuk lelki alapállásunk által, mennyire engedjük a befolyásokat hatni. A tudatosság is valamilyen befolyás eredménye, a tudatosságra vezetőé. De melyik az igazi tudatosság? Az amelyik az életet építi és nem szétrombolja. Okosan e kell kerülni a rombolókat, ez a tudatosság. Én tapasztalatból tudom! A különböző meditációk, ilyen olvasmányok nem mindig az élevalóságán alapulnak. Ha az ember elveszíti a szeretteivel a kapcsolatot, mégha formálisan a másikat okolja is, innen ered, s egészen súlyos zavarokat okozhatnak, akár halálosat. Látszólag gyógyítással kecsegtetnek, valami tüneti hatást ki is fejt, de a felszín alatt kezdi a rombolást. Ez tapasztalatom, és sok más eset alapján meggyőződésem!

ametiszt 2009.08.25. 13:53:39

Egyetértünk,az életet építeni kell,nem szétrombolni. Sokféle meditáció van,manipuláló is ,természetesen. Azokat el kell kerülni. Kommented második felét nem tudom értelmezni,mert sem a poszt,sem a kommentek nem említették pl. a szeretteinkkel való kapcsolat elvesztését. Tudom,vannak szekták,akik igyekeznek elszigetelni az egyént a környezetétől,családtól és barátoktól,de itt szó sincs ilyesmiről. Nekem más a véleményem a meditációról,nekem sokat segített és segít,és sosem rombolt semmit sem a felszinen sem azalatt. Úgy vélem,mindenkinek van véleménye a saját tapasztalatai alapján,és mindenkinek jogában áll dönteni a saját sorsa felől. Még olyan áron is,hogy esetleg "rosszul" dönt. Mert mihez képest dönthet rosszul? A te vagy az én vagy más véleménye alapján? Na és???? sem nekem,sem neked,sem másnak nincs beleszólása a mások sorsába. És ha valaki "rosszul " dönt,valószínűleg arra a tapasztalatra van szüksége,amit a döntésével magához vonz. Mindenki csak a saját életét élheti,más helyett nem adhat véleményt,nem erőltetheti rá,a legjobb szándék és tiszta szív mellett sem. Úgy gondolom,mindenki kizárólag a saját spirituális fejlettsége alapján tudja értelmezni ezeket a szövegeket, így ezek mindenkinek mást jelentenek,mást sugallnak. Éppen úgy,mint ahogyan a világot is csak a saját látásmódunkon keresztül vagyunk képesek szemlélni. Ez az Osho üzenet éppen erről szól: "Hogy ezt elérhesd, meg kell találnod a szívedet, a saját dobbanásodat, a saját lüktetésedet" Nincs ebben semmi romboló,vagy életellenes, az én nézetemben.

Félblog 2009.08.25. 14:08:57

Nem a te nézeteidről van szó, azok egy harmonikus asszonyt tükröznek, amilyen a blogod. Oshoról van szó. Ahogy írtad, másnak nincs beleszólása a mások sorsába. Tökéletesen így gondolom, és ez az, ami miatt Oshot destruktívnak tartom. Ugyanis sorsmeghatározó belső oszlopokat rombol, amitől a személyiség összedőlhet. És mit ad helyette? Ezt a blogomban elkezdtem kifejteni. Szívesen látlak nálam! Előljáróban csak annyit, hogy az emberi kapcsolatokat nem úgy zúzza szét, mint egy a családtól tiltó szekta. Meghagy a családban, csak olyanná tesz, hogy ne lehessen elviselni. A környezeted meg ezt úgy védi ki, hogy inkább felvállalják, hogy az ő hibájuk, csak ne kelljen veled élniük. Én így vesztettem el a férjemet, majdnem a gyerekeimet is. Édesanyám volt az egyetlen, aki minden körülmények közt mellettem volt, és tartotta meg a fiaimat is nekem. Valószínűleg te nem mentél még keresztül ilyen emberi válságokon, de hidd el, az a szemlélet, amit Oshoból sugárzik, rombolja az embert.

ametiszt 2009.08.25. 14:34:47

Elhiszem,hogy Neked ez a tapasztalatod. átmentem nehézségeken,válságokon,de azokért nem okolok senkit. Sem személyeket,sem filozófiát. Elfogadom,hogy az élet ezt adta számomra,igyekszem tanulni ezekből a próbákból,ami nem könnyű. Azt hiszem,hogy a különböző elméletekből,életfiozófiákból,így Oshóból is csak annyit szabad beengedni az élertünkbe,amennyi nem romboló,ami építő hatású. Igen,tudom,nehéz ezt a mértéket egtallni,pont ez az,ami nagyon személyes,és mindenkinek a sajátja. Senki helyett nem dönthetünk,mi jó neki,és mi nem. Olvasom a blogodat, látom,hogy boncolgatod a témát. Lehetőséget adsz mindenkinek,hogy elmondja a véleményét. Most még dolgoznom kell,majd este jövök.

Félblog 2009.08.25. 14:39:09

Jó munkát! Este várlak szertettel! Ezt az utolsó kommentedet szóról-szóra én is írhattam volna!

amerika24 2009.08.25. 22:20:16

...érdekes fejtegetés volt...Ametiszt!...minden szavaddal egyetértek...annyit engedünk be, amennyit akarunk...senki nem dönt helyetttem...
süti beállítások módosítása