HTML

a ♥ kõ ♥ ragyogása

Friss topikok

  • Dédike: Szia! Végre megtaláltalak! Régóta nem tudok rólad semmit, Sok puszi neked így ünnepek közt. A fec... (2014.12.29. 16:51) két adomány
  • csillagvíz: Szia! Te is itt vagy??:) De jó, csak azt nem tudom hol lehet itt ismerősöket keresni, főleg régi ... (2014.08.28. 18:48) egyedül
  • evimami: Most jöttem Győrből. Jó érzés volt, hogy egy hétig szükség volt rám Robi mellett. (2012.01.20. 20:27)
  • mindenamikell: Boldog Karácsonyt Kívánok! (2011.12.25. 16:43) karácsony
  • csillagvíz: Öllellek titeket:) (2011.12.24. 20:31) ha...

blogfészek

2008.03.03. 15:26 alfroyul

Néhány kép a tavalyi gólyák fejlődéséről.
Akit ennél részletesebben érdekel,megtalál mindent a tavalyi gólyanaplóban azon az oldalon,ahol a gólyakamera is található.
A képek alján ott a dátum,így látható a folyamatos fejlődés,és a magyarázat arra a szólásra,hogy
"növekszik,mint a kölyökgólya"
Két hét alatt 4-5-szörösére nőttek,szinte hihetetlen gyorsasággal.
Amikor kikeltek,annyira picik voltak,el sem tudtam képzelni,hogyan lesz belőlük vándormadár a nyár végére.
A fészekrakásról nem tettem fel képet,de a tojásforgatás itt van,emékeztek,kis idővel a kikelés előtt Ludmilla átforgatta az összes tojást.
6 tojás volt,egy kiesett a fészekből. A maradék 5-ből kikeltek a fiókák,majd pár nap múlva egy fióka eltűnt úgy,hogy a kamera folyamatosan figyelte őket és sehol sem látszott,hogy mi történt. A kisgólya eltűnt,nem találták meg a környékben sem,pedig az egész falu kereste.
Azt gondolom,kiesett és valamilyen ragadozó vihette el.
A maradék négy fióka szépen fejlődött,bár amelyik utoljára kelt ki,éppen fele akkora volt,mint aki elsőnek dugta ki a fejét a tojásból.
A szülők halálosan kimerültek az etetéstől,itatástól,az árnyékolástól,a hideg és az eső elleni védelemtől. Teljesen lefogytak,és a fészekben egyre kevésbé fértek el.
A kirepülés időszakában a szülők már szinte nem is jöttek a fészekbe,mert nem fértek el,és így kintről kajával csalogatták a kölyköket ,próbálták rávenni őket a fészek elhagyására. Hamar megtanultak repülni és egyre gyakrabban találtuk üresen a fészket,mert mindannyian elmentek békászni,halászni.
Amikor eljött az ideje,egyszerre útrakeltek.
Remélem,visszatérnek mindannyian .

Szólj hozzá!

Címkék: percek pergő

A bejegyzés trackback címe:

https://alfrojul.blog.hu/api/trackback/id/tr686137185

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása