HTML

a ♥ kõ ♥ ragyogása

Friss topikok

  • Dédike: Szia! Végre megtaláltalak! Régóta nem tudok rólad semmit, Sok puszi neked így ünnepek közt. A fec... (2014.12.29. 16:51) két adomány
  • csillagvíz: Szia! Te is itt vagy??:) De jó, csak azt nem tudom hol lehet itt ismerősöket keresni, főleg régi ... (2014.08.28. 18:48) egyedül
  • evimami: Most jöttem Győrből. Jó érzés volt, hogy egy hétig szükség volt rám Robi mellett. (2012.01.20. 20:27)
  • mindenamikell: Boldog Karácsonyt Kívánok! (2011.12.25. 16:43) karácsony
  • csillagvíz: Öllellek titeket:) (2011.12.24. 20:31) ha...

2008.02.05. 10:51 alfroyul

I have a dream...írta Lazacom...
hmmm...az álmok...
néhány gondolat Andreas Hesstől:
Az álmokat ajándékba kapjuk, mégpedig azért, hogy ne maradjunk közömbösek.
Az embert nem csak az szépíti meg, amit már tud, és aki. Vágyai és kívánságai teszik széppé őt.
Addig marad ember az ember, amíg a szabadság hajóját el tudja képzelni, s vágyik is erre. A vágyódást pedig nem lehet fillérekkel kielégíteni!
Ott születik meg a vágy(akozás), ahol valaki felismeri, hogy többre van szüksége, mint amije van. Azért kapjuk az álmokat és a látomásokat, hogy ezt soha el ne felejtsük!

De ez is igaz: van másfajta vágy is. Ez ott áll elő, ahol lenyűgöz minket az élet teljessége. A napjainkban tapasztalható élet szépsége is élesztheti a vágyódást: például a zene, vagy két ember szerencsés találkozása, a hegyek között átélt naplemente...

Ám a valódi beteljesülés is okozhat szomjúságot és arra figyelmeztet, hogy az "itt és most"-ban soha sem vagyunk teljesen otthon. Hiszen a jelenvaló szépség a végtelen beteljesülésnek csak hírnöke és követe!
Megbékélt szívvel élni, s mégsem törődni bele a világ igazságtalanságaiba és sivárságába, egy ország polgáraként élni, mégis hontalannak maradni, otthon lenni, mégis otthonra vágyni - ezek kemény ellentmondások, de éppen ezek formálhatnak emberségesebbé minket.

A fájdalom és a szerencse is megtanít sírni.
Mindkettő arról szól, hogy még nem vagyunk ott, ahova tartozunk.

...ezért álmodunk...
I have a dream...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://alfrojul.blog.hu/api/trackback/id/tr646137254

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása