HTML

a ♥ kõ ♥ ragyogása

Friss topikok

  • Dédike: Szia! Végre megtaláltalak! Régóta nem tudok rólad semmit, Sok puszi neked így ünnepek közt. A fec... (2014.12.29. 16:51) két adomány
  • csillagvíz: Szia! Te is itt vagy??:) De jó, csak azt nem tudom hol lehet itt ismerősöket keresni, főleg régi ... (2014.08.28. 18:48) egyedül
  • evimami: Most jöttem Győrből. Jó érzés volt, hogy egy hétig szükség volt rám Robi mellett. (2012.01.20. 20:27)
  • mindenamikell: Boldog Karácsonyt Kívánok! (2011.12.25. 16:43) karácsony
  • csillagvíz: Öllellek titeket:) (2011.12.24. 20:31) ha...

2008.01.24. 22:03 alfroyul

Mégnem teljes a tudásunk,tehát folytatom

Az 1700-as években japánba látogató német doktor Kaempfer azt állította, hogy Japánban csak egyfajta macska létezik, amelynek bundája fehér alapon sárga és fekete foltokkal tarkított. Farka pedig olyan, mintha meg lenne csonkítva. Eszébe sincs vadászni egerekre, patkányokra, elvárja, hogy a nők cipeljék őt és etessék. Felettébb kényelmes fajta.
A farkáról szóló legenda szerint egyszer túl közel melengette magát a tűznél, és farka lángra kapott. A kétségbeesett macska beiramodott a városba és lángokba borította azt. Az uralkodó elrendelte, hogy minden macska farkát vágják le.
Mi is a Maneki Neko?
A rövidke felvezető után végül is elérkeztünk a címtémánkhoz.
A most következő fogalommagyarázatot tessék mindenkinek úgy megtanulni, hogy ha álmából felriasztanám netán, el is tudja mondani azt, ahelyett, hogy egy baseball ütővel kergetne el engem.
Maneki Nekónak hívjuk azt a kerámiából, porcelánból vagy más anyagból gyártott macskára emlékeztető tárgyat, amely egyik mancsával maga felé hívogat valakit, vagy valamit. Ha kirakod a boltod ablakába, sok pénzt és vásárlókat hoz neked, ha otthon helyezed el, akkor a jó szerencsét és a boldogságot hívja be hozzád.
Ha láttátok a Wasabi című francia filmet, Jean Reno főszereplésével, akkor biztos emlékeztek arra a részre, ahol Hubert japán lánya telefonál és a mobilján ott egy Pikachu figura. Rémlik? Ha igen, akkor jó a memóriátok, de ez most nem ide tartozik. Arra emlékeztek, amikor Yumi próbálta Hubertet odahívni magához, először a japán hívó kézmozdulatokat használva. Hubert persze nem érti, hogy mit integet a lány, erre Yumi nyomatékosabban, most már a nyugati ember által használt mozdulatokat ejti meg; tenyerét maga felé legyezve hívja oda apucit. Na így már minden világos…

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://alfrojul.blog.hu/api/trackback/id/tr656137294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása