HTML

a ♥ kõ ♥ ragyogása

Friss topikok

  • Dédike: Szia! Végre megtaláltalak! Régóta nem tudok rólad semmit, Sok puszi neked így ünnepek közt. A fec... (2014.12.29. 16:51) két adomány
  • csillagvíz: Szia! Te is itt vagy??:) De jó, csak azt nem tudom hol lehet itt ismerősöket keresni, főleg régi ... (2014.08.28. 18:48) egyedül
  • evimami: Most jöttem Győrből. Jó érzés volt, hogy egy hétig szükség volt rám Robi mellett. (2012.01.20. 20:27)
  • mindenamikell: Boldog Karácsonyt Kívánok! (2011.12.25. 16:43) karácsony
  • csillagvíz: Öllellek titeket:) (2011.12.24. 20:31) ha...

2008.01.24. 22:07 alfroyul

Visszatérve a Nekóra, úgy tűnik, mintha „japán nyelven” integetne neked, de igazából csak mosakszik, vagy mint már http://www.szantal.hu/pics/bg_1309.jpgaz előbb kiderült, pitiz.
Most tegyük fel, hogy mosakszik. No de ez most nem az a mosakodás, amit jóllakottan végez. Rájöttek, hogy a macskák képesek megérezni az időjárás változását, így megérzik, ha eső közeleg, és mosakodással próbálják a felgyülemlett feszültségüket levezetni. A macskáknak ezt a képességét nagyon sok helyen észlelték már, így több helyen ismerik a jelentését annak, amikor egy macska mossa a képét.
Ezek az érzékeny állatok állítólag azt is megérzik, ha vendég jön a házhoz és talán innen is ered a hívogató macska legendája. Gondoljunk csak bele; a vendég érkezésekor a macska még mindig mosakszik jellegzetes (hívogató) mozdulatokat téve, így bárki azt hiheti, hogy a látogatót invitálja beljebb.
A mancsok adta jelentések
Kétféle Maneki Nekó létezik (hivatalosan). Az egyik, amelyik a jobb, a másik amelyik a bal mancsát emeli a magasba.
A bal manccsal vendégeket hív be például egy étterembe, vagy boltba, a jobb mancsával pénzt és jó szerencsét hív. Nem bizonyított, de sokan állítják, hogy az első Neko-k a bal kezükkel hívogattak. Manapság az emberek pénzéhségükben inkább csak a jobb kézzel hadonászó macskákat vásárolják. Te melyiket választanád? Szerintem nem kérdés, hogy mindkettőből begyűjtenél párat, hogy a lakás minden helyiségére jusson. Hát magyarok vagyunk, nem?? Mára már lehet kapni kettő az egyben Maneki Nekót is, ami mindkét mancsát felemeli. Hát nem csodálatos?
Hogy mennyire nyújtják ki a mancsukat, annak is nagy jelentősége van. Vannak olyan egyedek, amelyek a fejükön túl nyújtják és vannak olyanok, amelyek, csak a fülük tövéig.
A legenda azt mondja, hogy minél magasabbra emelik a mancsukat annál távolabbra ér az erejük, így több kuncsaftot, pénzt és szerencsét tudnak összehívni.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://alfrojul.blog.hu/api/trackback/id/tr46137293

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása