egész délután konyhatündérkedtem...kedvem is volt hozzá,és hétközben elterveztem pár dolgot,amit szeretnék...így ezekkel végeztem...főztem a hagymalekvárt,mert elfogyott...(receptje a tuttifittben) holnapra ebédre kávés húst sütöttem.és a holnap esti grillezéshez bepácoltam 4 kg húst...ma este kimentek a gyerekek a Püspökerdőbe éjszakai szalonnázásra,így a szalonnát a sütéshez,a hagymát ,a kenyeret előkészítettem nekik...aztán uborkát kovászoltam,kenyeret és zsemlét sütöttem,joghurtot csináltam... estefelé átjöttek a barátaim,somlóit készítettem meggyest mandulával... mécseseket gyújtottam a kertben,idáig kinn üldögéltünk és teázgattunk... és ma péntek 13.-án sikerült eltörnöm a kedvenc kék csészémet :-(...valahogy kicsúszott a kezemből mosogatás közben:-(... persze van másik,de ezt magyon szerettem,a régiségvásáron vettem...jót alkudtam rá :-) jó éjt!
2007.07.13. 23:31 alfroyul
12 komment
A bejegyzés trackback címe:
https://alfrojul.blog.hu/api/trackback/id/tr236137955
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Krisszta 2007.07.14. 00:36:35
Jó mozgalmas napod volt ametiszt. :-) Csupa finomságot készítettél. A somlói most nagyon jól esne. :D
Szép álmokat! :-)
Puszillak.
S (Antal) 2007.07.14. 01:27:28
És a hagymalekváron kívül nem kostoltad meg főzés közben egyiket sem. Fantasztikusan jó kaják! Tuti, de ennyi már nem fitt! Hányan eszitek meg? De ott lennék!
M 2007.07.14. 10:19:11
Miket tudsz Te, Ametiszt! :)))
margit2 2007.07.14. 16:53:55
Kávés hús! ...ilyent még nem is hallottam, hogy kell csinálni?
ametiszt 2007.07.14. 16:56:55
úgy csinálod,mint bármelyik pecsenyét,csak amikor már majdnem készen van,akkor aláöntesz 1 dl jó erős feketekávét,és lefedve sütöd tovább,amíg a kávéval zsírjára sül...
nem érződik rajta a kávé,de fantasztikusan finom omlós puha lesz a hús,és nagyon finom íze lesz...banános,rumos rizzsel tálalom :-)
ez egy karibi étel
margit2 2007.07.14. 16:58:32
Mentve!...ki lesz próbálva!
ametiszt 2007.07.14. 17:03:42
meglátod,nyerő lesz :-)
margit2 2007.07.14. 17:23:08
Jajj, egyet nem tisztáztunk! Egyben sült hús, vagy szeletelt, vagy mindegy %question%
ametiszt 2007.07.14. 17:40:49
szeletbenszoktam,mert úgy hamarabb készen van...
S (Antal) 2007.07.14. 18:46:23
:):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):
margit2 2007.07.14. 18:55:49
Én is úgy gondoltam, így hamarabb elkészül, ilyen melegben nem akarok sokat a konyhában lenni! %wink%
ametiszt 2007.07.14. 21:17:00
megértelek margit...ma én is szenvedtem :-(
vastagabb szeletekre vágom a húst és úgy sütöm,mintha egyben lenne,csak hamarabb készen van és az ízek egyenletesebben átjárják
