HTML

a ♥ kõ ♥ ragyogása

Friss topikok

  • Dédike: Szia! Végre megtaláltalak! Régóta nem tudok rólad semmit, Sok puszi neked így ünnepek közt. A fec... (2014.12.29. 16:51) két adomány
  • csillagvíz: Szia! Te is itt vagy??:) De jó, csak azt nem tudom hol lehet itt ismerősöket keresni, főleg régi ... (2014.08.28. 18:48) egyedül
  • evimami: Most jöttem Győrből. Jó érzés volt, hogy egy hétig szükség volt rám Robi mellett. (2012.01.20. 20:27)
  • mindenamikell: Boldog Karácsonyt Kívánok! (2011.12.25. 16:43) karácsony
  • csillagvíz: Öllellek titeket:) (2011.12.24. 20:31) ha...

2007.06.20. 18:26 alfroyul

ma Rafael napja van...

a legkedvesebb angyalom Rafael Arkangyal...

ez nem tudatosan történt...

nem hittem az angyalok létezésében,de benne,ebben az egy angyalban már gyerekkoromban is...

nem tudtam róla semmit,mégis éreztem a jelenlétét...a szeretetét...

később,már felnőtt korban egyéb dolgokat is megtapasztaltam,olyasmit,amit sosem hittem volna el,ha más mondja...

Ki Ő?

A hét Arkangyal egyike.

Rafael nevének jelentése: "Isten gyógyító hatalma, - Isten gyógyít, - Isten meggyógyít."

A név a héber rafa (gyógyítani) szóból eredeztethető. A legenda szerint eredeti neve Labbiel volt. Isten változtatta meg a nevét, mikor megteremtette az első embert.

Rafaelt számos titulussal illeték már az idők folyamán: a Szeretet angyala, az Őrző Angyalok Vezére, a Nap Uralkodója, a Hőség angyala, az Erény Hercege, a Tudás és Tudományok Angyala, az Élet Fájának Őrzője, a Nap Angyala, a Keresztvíz angyala, Szerda angyala, a haldoklók vigasztalója. A Teljesség és az Egység Arkangyala is egyben.

Mi a feladata:

Rafael felelőssége a Föld és az emberi faj gyógyítása. Különös figyelmet fordít azokra a vallásos emberekre, akik Isten dicsőségére zarándoklatot vállalnak. (Például az El Camino vándoraira).

Az emberek szelleme felett áll. Két nagy terület van, ami hozzá tartozik, az egyik a gyógyítás. Mindenki, aki tiszta szándékkal gyógyít, (legyen az hagyományos, avagy kiegészítő gyógymódban tevékenykedő gyógyító) az Rafaellel áll kapcsolatban.

Rafael minden fizikai lény gyógyítója, így a házi és vadon élő állatok gyógyításában is segít.

A transzformáció arkangyalának is nevezik. Az emberben vannak bizonyos negatív tulajdonságok, (negatív erők), amelyeket nem megszüntetni kell, hanem átalakítani pozitív tulajdonságokká (pozitív, segítő erőkké). Ezeket az átalakulási folyamatokat is Rafael segíti. Például az emberben lévő birtoklási vágyat, ragaszkodást az ő segítségével lehet átalakítani úgy, hogy megszülessen az önzetlen adás, az önzetlen adakozás. Ez az arkangyal segíti az emberben lévő romboló erők átalakítását kreatív, alkotó erőkké.

A hagyomány Rafaelt tartja az emberiség őrangyalának, aki emellett az egészség és a gyógyítás arkangyala lévén az "isteni orvos" rangos címét is viseli, valamint ő felel a bőségért és a kreativitásért is.

Milyen a külleme?

Rafaelt általában zöld színnel ábrázolják, ami a szívcsakra színe. Kezében a festményeken, ikonokon gyakran tart pálcát, melynek végén az orvoslás jelképe, a két egymásba tekeredett kígyó és a szárnyak díszelegnek.

Kristálya a smaragd és a malachit, mely kristályok a szívben, és a mellkasban fellépő problémák ellen hatásosak.

Rafael nagyon kedves, gyöngéd, árad belőle a szeretet. Jelenlétét a környezetünkben észlelhető smaragdzöld fényszikrák jelezhetik. Mivel az állatok nálunk sokkal fogékonyabbak, ezért ők jobban érzékelik gondoskodó jelenlétét, gyöngédségét és szeretetteljes gondoskodását.

A Biblia szerint:

Ő szabadította meg Ábrahámot fájdalmaitól körülmetélése után. Szintén Rafael volt, aki meggyógyította Jákobot, mikor annak csípője megsérült egy angyallal való birkózás közben. Ő adta Noénak azt az orvoslással kapcsolatos könyvet, amit úgy emlegetnek, hogy Raziel Angyal Könyve. Ebből a könyvből merítette aztán Noé a tudását, hogy megépíthesse bárkáját.

Miben segít?

Gyógyítja a pszichés, a fizikai betegségeket, segíti a gyógyítók munkáját, enyhíti a fájdalmakat, segítséget nyújt a megrázó élmények elfogadásában, múltbéli események feldolgozásában.
Ő adta át az emberiségnek a gyógyítás tudományát.
Rafael hatására bontakozott ki a Grál- és a Templomos-rend.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://alfrojul.blog.hu/api/trackback/id/tr206138059

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása