a bográcsozás igen jól sikerült... a gyerekek megfőzték a vörösboros marhapörköltet,én pedig túrós puliszkát készítettem hozzá köretnek,mert a pörköltfélékhez ezt szeretjük a legjobban,már a nokedli is háttérbe szorult...
Hozzávalók: 30 dkg kukoricadara, 30 dkg juhtúró, 3 fej hagyma, 1 pohár tejföl, olaj, 1 kk. vaj, só, ételízesítő.
Elkészítése: Egy liter forrásban lévő vízben, megfőzzük a kukoricadarát, majd belekeverjük az ételízesítőt és sózzuk. A hagymát felkarikázzuk és olajon megpirítjuk. A juhtúrót a tejföllel és kevés sóval habosra keverjük. Egy tűzálló tálat kivajazunk, belesimítjuk a puliszka egyharmadát, erre tesszük a juhtúrós massza felét, majd a hagyma felét. Újra puliszka következik, erre megint juhtúró és hagyma, majd puliszkával fedjük. A tetejére olvasztott vajat csurgatunk. Előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
ajánlom,próbáljátok ki...isteni...
egész nap gyönyörűen sütött a Nap,jól lesültem...nagyot sétáltunk a Dunánál,
gondoltam rád Lazacom,hisz Gönyün voltunk,és tudom,tavaly az örvények miatt ez volt a túrádon a legnehezebb szakasz,a gönyüi Nagy-Dunaág...
most is elég örvényes volt...és nagggyon hideg,nem bírtam ki,térdig belegázoltam...egy csomó kagylót gyűjtöttem,és köveket... 5-kor haza kellett jönni az előadás miatt,ami megint siker volt...a táncosok már unják,de a közönség szereti ezt a darabot...nyáron a Margitszigeten lesz Purim a Budapest Klezmerrel...ha valakit érdekel,szóljatok...
szép álmokat,jó éjt!