HTML

a ♥ kõ ♥ ragyogása

Friss topikok

  • Dédike: Szia! Végre megtaláltalak! Régóta nem tudok rólad semmit, Sok puszi neked így ünnepek közt. A fec... (2014.12.29. 16:51) két adomány
  • csillagvíz: Szia! Te is itt vagy??:) De jó, csak azt nem tudom hol lehet itt ismerősöket keresni, főleg régi ... (2014.08.28. 18:48) egyedül
  • evimami: Most jöttem Győrből. Jó érzés volt, hogy egy hétig szükség volt rám Robi mellett. (2012.01.20. 20:27)
  • mindenamikell: Boldog Karácsonyt Kívánok! (2011.12.25. 16:43) karácsony
  • csillagvíz: Öllellek titeket:) (2011.12.24. 20:31) ha...

2006.12.28. 11:05 alfroyul

Hozzávalók: 4 db tenyérnyi nagyságú pulykamell szelet, 16 szem aszalt szilva,1 cs. gesztenyepüré,meggybefőtt,rum(aroma), 8 szelet bacon, őrölt feketebors, só, kakukkfű, 2 evőkanál olívaolaj,vagy egyben pulykamell,amit fel kell szúrni,hogy a töltelék beleférjen... Tegyük a pulykamell szeleteket ,vagy az egyben darabot vágódeszkára, fedjük be frissen tartó fóliával, majd klopfolóval ütögessük meg gyengén. Csorgassuk meg olívaolajjal, szórjuk meg az őrölt feketeborssal és a kakukkfűvel,sóval. Tegyünk mindegyik szelet közepébe a tölteléket és egymás mellé négy szem aszalt szilvát, göngyöljük fel, kezünkkel nyomjuk jól össze, majd tekerjük be a szalonnával. Az egész pulykamellet megtöltjük,és a szilvákat is beledugjuk. A töltelékhez a gesztenyemasszát fel kell lazítani a meggybefőtt levével és a rummal,kell bele egy kicsi só,nagyon finomravágott petrezselyemzöld és fokhagyma...1 tojás... Ezeket jól összedolgozzuk és végül hozzáadjuk az aszalt szilvát,amiből én még teszek a töltelékbe apróra vágva is. A húst hústűvel lezárjuk.A tetejére fektetjük a szalonnacsíkokat. vagy: Tegyük a begöngyölt húsokat sütőlapra - célszerű, ha a tepsibe sütőpapírt teszünk, könnyebb lesz majd elmosogatni -, és süssük előmelegített sütőben 190 fokon 15-18 percig,egész mell esetén tovább,míg át nem sül. Ha elkészült, ferdén vágjuk három darabba, körítsük sütőtökpürével és rozmaringgal megsütött körtével. A sütőtökpüréhez a sütőben megsütött tökhúst még melegen tegyük keverőtálba, adjunk hozzá vajat és fűszerezzük kevéske őrölt szerecsendióval, majd keverjük habosra, mint a krumplipürét. na...ebből maradt mára,ez lesz az ebéd,csak egy kis krumplipürét kell csinálnom hozzá...

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://alfrojul.blog.hu/api/trackback/id/tr926138832

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

marisom 2006.12.28. 14:35:53

ez is nagyon jól hangzik

arielle77 2006.12.28. 18:27:05

kösziiiiiiiiiiiiiiiii a reciket!!! akkor holnap sajt fondue lesz este :-) a pulykat mar megcsinaltam delutan, vegülis kimaradt a gesztenye belöle de igy is jo lett. elfelejtettem ugyanis kiolvasztani a püret ma reggel...

ametiszt 2006.12.28. 18:32:06

hihi :-)...előfordul az ilyesmi...majd legközelebb...én meg kedvet kaptam a még itt hempergő 4 db mikulás beolvasztásához...van itthon aszalt gyümölcs több féle,van kiwi és banán,meg mandarin...és meggybefőtt...asszem,ezek mind szeretnek mikulásban mártózni...:-)
süti beállítások módosítása