HTML

a ♥ kõ ♥ ragyogása

Friss topikok

  • Dédike: Szia! Végre megtaláltalak! Régóta nem tudok rólad semmit, Sok puszi neked így ünnepek közt. A fec... (2014.12.29. 16:51) két adomány
  • csillagvíz: Szia! Te is itt vagy??:) De jó, csak azt nem tudom hol lehet itt ismerősöket keresni, főleg régi ... (2014.08.28. 18:48) egyedül
  • evimami: Most jöttem Győrből. Jó érzés volt, hogy egy hétig szükség volt rám Robi mellett. (2012.01.20. 20:27)
  • mindenamikell: Boldog Karácsonyt Kívánok! (2011.12.25. 16:43) karácsony
  • csillagvíz: Öllellek titeket:) (2011.12.24. 20:31) ha...

2006.12.28. 11:22 alfroyul

a fondüt nem lehet leírni,mert azt hiszem,ahány ház,annyi féle fondü létezik... de ez az alap,amit én szoktam csinálni,erre emlékszel: készítés:...legalább 2 féle sajt,de lehet több is,és én nagyon szeretem,ha van benne egy pici rokfort is.. tehát a sajtokat 30-30 dkg-ot lereszelem,a kevés rokfortot 5-8dkg felmorzsolom... a fondüsütőt begyújtjuk az edénybe teszek egy pici olíva olajat,zúzott fokhagymát ízlés szerint,sót,borsot...fél liter száraz fehérbor felét,bele a sajtokat,állandó keverés mellet a sajtokat fel kell olvasztani,ha túl sűrű.akkor további bor hozzáadásával kell lazítani,vagy pár kanál húslevessel,végül 5 cl cseresznyepálinkát öntünk bele... forró pirítóssal tálaljuk... ez az alap...a sajtba mártogathatunk előre elkészített húst,zöldséget,gyümölcsöt... vagy a csokis változatban sajt helyett csokit olvasztunk,ízlés szerint lehet bolondítani,és abba mártogatni a gyümölcsöket... nálunk az vált be leginkább,hogy az olvadt csokiba teszek egy kevés meggylekvárt,vagy málnát,vagy eperlekvárt és egy pici rumot...ezeket jól elkeverem megrottyantom és máris lehet mártogatni a gyümölcsöket...a sok csokomikulás rendszerint így végzi...nyammmi...

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://alfrojul.blog.hu/api/trackback/id/tr236138831

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

marisom 2006.12.28. 14:34:10

na ezt sem bírom ki, nagyon jól hangzik, ezeket el is fogom menteni.

imori 2006.12.28. 19:59:02

Szia Ametiszt! 1.) kukoricalisztet nem teszel a fondübe? 2.) A teamécses nektek elég a fondü alá vagy azt már csak a melegentartásra használod? puszi

ametiszt 2006.12.28. 20:20:04

szia imori! ha túl lágy,akkor ételkeményítőt teszek bele...nem teamécsest használok,hanem spiritusz égőt,vagy azt az égőt,amit a lávakő alé kell tenni,valamilyen gél van benne,kis kerek,fémdobozban árulják,annak magas az égéshője és nagyon sokáig ég,amikor csak melegen tartjuk,akkor csak lejjebb csavarom a lángot... szép estét,puszillak
süti beállítások módosítása