a fondüt nem lehet leírni,mert azt hiszem,ahány ház,annyi féle fondü létezik... de ez az alap,amit én szoktam csinálni,erre emlékszel: készítés:...legalább 2 féle sajt,de lehet több is,és én nagyon szeretem,ha van benne egy pici rokfort is.. tehát a sajtokat 30-30 dkg-ot lereszelem,a kevés rokfortot 5-8dkg felmorzsolom... a fondüsütőt begyújtjuk az edénybe teszek egy pici olíva olajat,zúzott fokhagymát ízlés szerint,sót,borsot...fél liter száraz fehérbor felét,bele a sajtokat,állandó keverés mellet a sajtokat fel kell olvasztani,ha túl sűrű.akkor további bor hozzáadásával kell lazítani,vagy pár kanál húslevessel,végül 5 cl cseresznyepálinkát öntünk bele... forró pirítóssal tálaljuk... ez az alap...a sajtba mártogathatunk előre elkészített húst,zöldséget,gyümölcsöt... vagy a csokis változatban sajt helyett csokit olvasztunk,ízlés szerint lehet bolondítani,és abba mártogatni a gyümölcsöket... nálunk az vált be leginkább,hogy az olvadt csokiba teszek egy kevés meggylekvárt,vagy málnát,vagy eperlekvárt és egy pici rumot...ezeket jól elkeverem megrottyantom és máris lehet mártogatni a gyümölcsöket...a sok csokomikulás rendszerint így végzi...nyammmi...
2006.12.28. 11:22 alfroyul
3 komment
A bejegyzés trackback címe:
https://alfrojul.blog.hu/api/trackback/id/tr236138831
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
marisom 2006.12.28. 14:34:10
na ezt sem bírom ki, nagyon jól hangzik, ezeket el is fogom menteni.
imori 2006.12.28. 19:59:02
Szia Ametiszt!
1.) kukoricalisztet nem teszel a fondübe?
2.) A teamécses nektek elég a fondü alá vagy azt már csak a melegentartásra használod?
puszi
ametiszt 2006.12.28. 20:20:04
szia imori!
ha túl lágy,akkor ételkeményítőt teszek bele...nem teamécsest használok,hanem spiritusz égőt,vagy azt az égőt,amit a lávakő alé kell tenni,valamilyen gél van benne,kis kerek,fémdobozban árulják,annak magas az égéshője és nagyon sokáig ég,amikor csak melegen tartjuk,akkor csak lejjebb csavarom a lángot...
szép estét,puszillak