HTML

a ♥ kõ ♥ ragyogása

Friss topikok

  • Dédike: Szia! Végre megtaláltalak! Régóta nem tudok rólad semmit, Sok puszi neked így ünnepek közt. A fec... (2014.12.29. 16:51) két adomány
  • csillagvíz: Szia! Te is itt vagy??:) De jó, csak azt nem tudom hol lehet itt ismerősöket keresni, főleg régi ... (2014.08.28. 18:48) egyedül
  • evimami: Most jöttem Győrből. Jó érzés volt, hogy egy hétig szükség volt rám Robi mellett. (2012.01.20. 20:27)
  • mindenamikell: Boldog Karácsonyt Kívánok! (2011.12.25. 16:43) karácsony
  • csillagvíz: Öllellek titeket:) (2011.12.24. 20:31) ha...

2006.07.07. 13:14 alfroyul

masszázs közben nálam mindig zene szól...hogy miért?
Egyes modern pszihológiai elméletek és némely ősi kulturák megfigyelései szerint az ember tudata három síkban működik.

Az első, a tudatalatti szintje, ahol a körülbelül 3-4 éves korunkig történt benyomások, érzetek rejlenek. Mindenre emlékszünk, ha nem is vagyunk tudatában. Mennyire vártak, mennyire szerettek szüleink, mit mondtak nekünk, és mit gondoltak rólunk.

A tudatos szinten tároljuk a megtanult információkat, népünk nyelvét, a szokásokat, az elfogadott viselkedést.

Tudat feletti énünk pedig képes betekinteni a jövőbe, látja előre sorsunk alakulását. Ha megérzéseink vannak, a tudatfeletti ösztönös működését tapasztalhatjuk.

Civilizációnkban mind a tudatalatti, mind a tudat feletti énünket elhagyagoljuk, nem veszünk róluk tudomást. Pedig a tudat alattiban található múltbéli emlékeket fel kellene dolgoznunk, a tudat feletti énünkkel való kapcsolat pedig nagy segítségünkre lehetne abban, hogy tudjuk , mi a dolgunk, mi számunkra az egyéniségünknek megfelelő választás.

A zene képes arra, hogy az olyan rejtett pszihés feszültségeket is oldja, amelyekről nincs tudomásunk.

Egy beteg ember a kór kialakulásakor sorsát kilátástalannak, unalmasnak, céltalannak, szenvedéssel telinek tartja. Szeretethiány miatt fel akarja magára hívni környezete figyelmét, hogy betegségén keresztül elérje, törődjenek vele. Nem vágyik a halálra, hiszen akkor öngyilkos lenne, hanem csak problémát "gyárt" magának, melynek megoldásától katarzist vár, gyógyírt a lelki szenvedésre, depresszióra.

Amikor a test beteg, de valójában a tudat tette azzá, akkor sokat lehet javítani a tudat gyógyításával.
Az egyik ilyen első lépés, hogy elhitessük magunkkal: "Én fontos vagyok"!

Bármennyire egocentrikusnak tűnik is világunk, sokan valójában azért önzőek, mert attól rettegnek, hogy nem fontosak mások számára, ezért megpróbálják kicsikarni a szeretetet. Ez történhet zsarnokoskodással, mások érzelmi kizsákmányolásával vagy önsajnáltatással.

Amikor egy félelmei görcsében élő ember meghall egy mennyeien nyugodt zenét, melynek az az isteni alapinformációja, hogy "Te fontos vagy!", akkor elkezd önkéntelenül magára figyelni, meghallja a belső csendet, és felfigyel arra a lényre is, akinek ő minden érdek nélkül fontos.

Ez Isten. Ez a spirituális gyógyító zenék legfontosabb alapinformációja. Amikor a zenében az ihlet forrása a legfelsőbb lelkiség, a zene az Ő rezgését fogja közvetíteni.

Ez azért gyógyító hatású, mert amikor Isten közvetlen közelségét érezzük, sok alapvető igazságra rádöbbenünk, mint például arra, hogy nem azért élünk, hogy szenvedjünk, hanem azért, hogy magtanuljunk boldogok lenni, vagy arra, hogy nem kell félni a magánytól és az elmúlástól, mert Ő mindig velünk van, ha vágyunk rá.

A pozitív hatás szempontjából nem számít, hogy valaki saját bevallása szerint hisz-e Istenben vagy sem, hiszen a zenében egy emelkedett, nyugtató hangulat fejezi ki az elvont gondolatot, a tudatalattira pedig a finom benyomások akkor is hatnak, ha az illető tagadja, vagy nem fogadja el a létét.

A gyógyító zenék harmadik fontos alapeleme a szabadság gondolatának asszociációja.
Azt hisszük, akkor vagyunk szabadok, ha van elég pénzünk, ha nem kell sokat dolgoznunk, ha sokat utazhatunk. Ám az igazi szabadság az, ha nem félünk az elmúlástól, mert bízunk benne, hogy létünk örök, és még sok jó dolog vár ránk.

A lélekre pozitívan ható zenék ezt a három tudattársítást hivatottak közölni elvont formában, hiszen a tudat betegségének oka, hogy a személyiség nem tartja magát fontosnak, nincs tisztában léte céljával, retteg a magánytól, a szertetlenségtől, az elmúlástól és kínzó korlátok között rabnak érzi magát.

Mint láthatjuk, a gyógyító zene elsősorban a tudat alatti és a tudat feletti énekre hat, ősi információval segítve a gyógyulást. Ha azonban a káros gondolatok visszatérnek, a pozitív hatás is elvész. Éppen ezért a zeneterápia általában csak kiegészítő gyógymód más természetes vagy hagyományos orvosi kezelés mellett.

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://alfrojul.blog.hu/api/trackback/id/tr766140081

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Blue Ocean 2006.07.07. 13:28:57

Jöttem pihenni!:))))) Puszillak!:)

Tyúkanyó 2006.07.07. 14:58:34

Nagyon érdekes dolgokat tettél fel a masszázsról, köszönöm, hogy olvashattam. Szép napot kívánok!

ametiszt 2006.07.07. 15:15:57

drága Tyúkanyó! nem vagy semmivel sem lemaradva,mert a gyerkőceid most is értékelnék az áldásos tevékenységedet:-)

bluerose 2006.07.07. 21:49:37

Ez nagyon érdekes és igaz!
süti beállítások módosítása