HTML

a ♥ kõ ♥ ragyogása

Friss topikok

  • Dédike: Szia! Végre megtaláltalak! Régóta nem tudok rólad semmit, Sok puszi neked így ünnepek közt. A fec... (2014.12.29. 16:51) két adomány
  • csillagvíz: Szia! Te is itt vagy??:) De jó, csak azt nem tudom hol lehet itt ismerősöket keresni, főleg régi ... (2014.08.28. 18:48) egyedül
  • evimami: Most jöttem Győrből. Jó érzés volt, hogy egy hétig szükség volt rám Robi mellett. (2012.01.20. 20:27)
  • mindenamikell: Boldog Karácsonyt Kívánok! (2011.12.25. 16:43) karácsony
  • csillagvíz: Öllellek titeket:) (2011.12.24. 20:31) ha...

2006.06.24. 07:28 alfroyul

mától egy új taro kártyát szeretnék megmutatni nektek...ez a
Kozmikus Tarot

A tarot-kártya ősi tudásának eredete az idők homályába vész. Ez az örökzöld bölcsesség valószínűleg részben az ókori Egyiptomból, részben az ősi Indiából származik. Egyes források szerint a legendás, elsüllyed Atlantiszról öröklődött át.

Nyugaton a tarot először a XV. században jelent meg az észak-itáliai nemesség körében, később pedig Franciaországban. Ezek a kártyák csodálatos, kézzel festett lapokból álltak. Borsos ára miatt ehhez az elegáns, "különálló lapokkal rendelkező misztikus könyv"-höz csak a gazdagok, a nemesség juthatott hozzá. A könyvnyomtatás feltalálásával azonban ez is megváltozott, és ettől kezdve sokkal több ember ismerhette meg a kártyákat.

Előfordult, hogy az egyház - az ördög teremtményének tartva - elátkozta, és hogy egyes országokban betiltották használatát, a tarot mégis a mai napig az ezoterikus tudás alapvető része maradt. A tarot-val és az okkultizmussal kapcsolatos első írás a XVIII. században jelent meg Court de Gebelin és Etteila tollából. Egészen a modern időkig a tarot-kártya viszonylagos elzártságban létezett, mára viszont nagy megbecsülésnek örvendhet, és az ezotéria tudománya iránt érdeklődők tudatosságának növekedését szolgálja.

Napjainkban a transzcendens értelem és a megvilágosodás keresése lépett az ősi misztikus vallások helyébe. A tarot egyszerű, ősi bölcsessége nem véletlenül népszerű a lelki utat járók körében. A New Age elméletének egyik tantételévé vált a tarot alapfogalma, miszerint a világon minden a folyamatos változás állapotában van. Ezáltal válhat megbízható vezetőnkké a mai, kaotikus világban.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://alfrojul.blog.hu/api/trackback/id/tr946140258

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása