HTML

a ♥ kõ ♥ ragyogása

Friss topikok

  • Dédike: Szia! Végre megtaláltalak! Régóta nem tudok rólad semmit, Sok puszi neked így ünnepek közt. A fec... (2014.12.29. 16:51) két adomány
  • csillagvíz: Szia! Te is itt vagy??:) De jó, csak azt nem tudom hol lehet itt ismerősöket keresni, főleg régi ... (2014.08.28. 18:48) egyedül
  • evimami: Most jöttem Győrből. Jó érzés volt, hogy egy hétig szükség volt rám Robi mellett. (2012.01.20. 20:27)
  • mindenamikell: Boldog Karácsonyt Kívánok! (2011.12.25. 16:43) karácsony
  • csillagvíz: Öllellek titeket:) (2011.12.24. 20:31) ha...

2005.12.23. 13:34 alfroyul

...egy kicsit ettől is karácsony a karácsony...mégha harmadik nap már a fülünkön jön is ki...azért a készülődésnek egyik csúcspontja a beigli sütés...és egyben esetleges buktatója is...mert vagy leég,vagy kireped...vagy ki tudja,mi történik vele...idén semmi...tökéletes lett... Hozzávalók: a tésztához: 50 dkg RAMA margarin 1 kg liszt, 3 dkg élesztő 2 db tojás 6 dkg Koronás Finom minőségi kristálycukor 1 csipet só, 4 dl tej a diótöltelékhez: 40 dkg darált dió 20 dkg Koronás Finom minőségi kristálycukor 2 dl tej, 1 evőkanál méz 8 dkg mazsola 1 kávéskanál fahéj 1 db citrom reszelt héja a máktöltelékhez: 40 dkg darált mák, 2,5 dl tej 20 dkg Koronás Finom minőségi kristálycukor 2 evőkanál méz, 1 db citrom reszelt héja 1-1 kávéskanál fahéj és őrölt szegfűszeg 8 dkg mazsola A lisztet átszitáljuk, az élesztőt kevés, enyhén cukros langyos tejbe morzsoljuk. A lisztet a lágy margarinnal, a cukorral és a sóval, valamint a megkelt kovásszal és a megmaradt tejjel sima tésztává gyúrjuk. Letakarva, kb. 30 percig pihentetjük. A tésztát 6 egyforma részre osztjuk és téglalapokká nyújtjuk. Dió- vagy máktölteléket kenünk rá és összesodorjuk. A rudakat margarinnal kikent sütőlapra, egymástól kis távolságra elhelyezzük és mindegyiket 3-3 helyen megszúrjuk. Egy egész tojást és egy tojássárgáját felverünk, bekenjük vele a tésztarudakat és hagyjuk meleg helyen megszáradni. Ismét bekenjük és hagyjuk megszáradni. Előmelegített sütőben, mérsékelt hőmérsékleten megsütjük. Szép repedezett kell, hogy legyen. Diótöltelék készítése: A tejet felforraljuk a cukorral és leforrázzuk vele a darált diót. Belekeverjük a mazsolát, a mézet és a reszelt citromhéjat. Állandó keverék közben átforraljuk. 1-2 evőkanál lekvárral gazdagíthatjuk. Máktöltelék készítése: A tejet felforraljuk és leforrázzuk vele a darált mákot. Belekeverjük a mazsolát, a mézet és a fűszereket. Állandó keverés közben felforraljuk. Ízlés szerint 1-2 evőkanál lekvárral gazdagíthatjuk.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://alfrojul.blog.hu/api/trackback/id/tr906141552

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása