HTML

a ♥ kõ ♥ ragyogása

Friss topikok

  • Dédike: Szia! Végre megtaláltalak! Régóta nem tudok rólad semmit, Sok puszi neked így ünnepek közt. A fec... (2014.12.29. 16:51) két adomány
  • csillagvíz: Szia! Te is itt vagy??:) De jó, csak azt nem tudom hol lehet itt ismerősöket keresni, főleg régi ... (2014.08.28. 18:48) egyedül
  • evimami: Most jöttem Győrből. Jó érzés volt, hogy egy hétig szükség volt rám Robi mellett. (2012.01.20. 20:27)
  • mindenamikell: Boldog Karácsonyt Kívánok! (2011.12.25. 16:43) karácsony
  • csillagvíz: Öllellek titeket:) (2011.12.24. 20:31) ha...

egy naplóból

2009.11.21. 14:56 alfroyul

"Különös rejtély lappang az éjszaka mélységes csöndjében, és a hajnal mozdulatlan némaságában, amikor a nap éppen megérinti a hegyeket. Ezt a misztériumot minden élő magában hordozza.

Ha csöndben ülsz egy fa alatt, akkor megérzed az ősöreg földet, s a föld felfoghatatlan misztériumát.

Az éjszaka nyugalmában, amikor a csillagok tisztán és közel ragyognak, megérezheted a táguló világmindenséget, és minden dolgok rejtélyes rendjét, a végtelent és a semmit, a sötét hegyek mozgását és egy bagoly huhogását. Az elmének ebben a határtalan csendjében az idő és a tér jelenléte nélkül árad szét a misztérium.

Titkot rejtenek az ősrégi templomok is, melyeket oly végtelen gondossággal, figyelemmel, azaz szeretettel építettek. A karcsú mecsetek és a hatalmas katedrálisok viszont örökre elveszítik ezt a derengő misztériumot, mivel vakbuzgóságnak, dogmáknak és katonás pompának adnak otthont. Az a mítosz, ami az elme mélyrétegeiben bújik meg, nem misztikus, hanem érzelmes, hagyományhű és irányított.

Az elme titkos fülkéiben az igazságot félrelökték a jelképek, a szavak, a képmások, amikben semmi misztikum nincs - ezek pusztán az elme hullámzásai. A tudásban és a tudásra alapozott cselekvésben csodálat, elismerés, gyönyörködés van.

A misztérium azonban valami egészen más.

Nem olyan tapasztalat, ami azonosítható, tárolható, felidézhető. A megtapasztalás a halálát jelenti ennek a leírhatatlan misztériumnak: a közléshez szavak, gesztusok, egy tekintet szükséges.

Ahhoz azonban, hogy bensőséges kapcsolatba kerülj azzal, az elmédnek és a teljes valódnak is ugyanabban az időben, ugyanazon az intenzitáson, és ugyanazon a szinten kell lennie a misztikummal.

Ez a szeretet.
És ezzel az egész univerzum misztériuma feltárul előtted."

...a mai délutánt meditációval és zenehallgatással töltöm...

3 komment

Címkék: igazgyöngyök

A bejegyzés trackback címe:

https://alfrojul.blog.hu/api/trackback/id/tr856136530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dédike 2009.11.21. 17:44:43

Szeretem a csendet!!!!!!!!!!!!!!!

margit2 2009.11.21. 17:56:10

Ez jó ötlet..... Néha ilyen is kell! %smile%

Ircsike 2009.11.22. 06:48:04

Nagyon jo program..... olvastam a narancsos kave leirasat. Nagyon kulonleges, muszaj kiprobalnom. Szep az uj blogruhad!:-) Legyen szep a napod!
süti beállítások módosítása