HTML

a ♥ kõ ♥ ragyogása

Friss topikok

  • Dédike: Szia! Végre megtaláltalak! Régóta nem tudok rólad semmit, Sok puszi neked így ünnepek közt. A fec... (2014.12.29. 16:51) két adomány
  • csillagvíz: Szia! Te is itt vagy??:) De jó, csak azt nem tudom hol lehet itt ismerősöket keresni, főleg régi ... (2014.08.28. 18:48) egyedül
  • evimami: Most jöttem Győrből. Jó érzés volt, hogy egy hétig szükség volt rám Robi mellett. (2012.01.20. 20:27)
  • mindenamikell: Boldog Karácsonyt Kívánok! (2011.12.25. 16:43) karácsony
  • csillagvíz: Öllellek titeket:) (2011.12.24. 20:31) ha...

ünnep,de mit ünneplünk?

2008.08.20. 13:43 alfroyul

megsütöttem az új kenyeret,átkötöttem a szalaggal...

piros-fehér-zöld-ez-a-magyar-föld-szalaggal.mint minden évben

aztán előjöttek bennem a gondolatok,amiket mások nyílván ünneprontóaknak értékelnek,én meg igazaknak...

mit ünneplünk mi ma?

új kenyér, alkotmányunk, államalapítás, szent korona, I. Istán király, szent István király, fegyveres erőket viziparádéval és tiszavatással stb.

jelenleg is formálódik és nem tudja a politikai elit eldönteni, hogy az államalapításra, vagy "szent" István királyra tegye a fő hangsúlyt...

meddig élhetünk még képmutató hazugságoknak?

....javasolom, hogy vessünk egy pillantást 1005 év távlatából a Szent István-i ökörségre.Nagyjából ezer éve a magyar politikai elit egyik zavaros előéletű vezető személyisége, bizonyos Vajk, gyanús módon nevet változtatva úgy döntött, hogy gátlástalanul kiszolgálja az országot befolyásuk alá vonni kívánó idegen hatalmak érdekeit, és rárontott saját nemzetére. Ördögi tervét megvalósítandó nagy mennyiségű idegenszívűt vett állami alkalmazásba, és legott elkezdődött a szellemi kútmérgezés. Jól tudták, hogy először a nemzet gerincét kell megroppantani, tehát a magyarság évezredes kultúráját, hagyomány- és hitvilágát támadták, hogy a globális divathullám igájába hajthassák a kultúrájuktól fosztott, megroppant gerincű, lehajtott fejű, céljukat, identitásukat vesztett magyarokat. A multinacionális, idegennyelvű, a magyar lélektől oly' távol álló kereszténységet a legvéresebb terrorral terjesztették, hogy ostoba, önállótlan alattvalóvá züllesszék az egykor büszke, szabad népet. A terrort követő, évszázadokon át tartó agymosás írmagját is kiirtotta az autentikus nemzeti kultúrának: ezer év után is csak pinceüzletekben, kirakodóvásárokon és szélsőjobboldali rendezvényeken tűnik föl egy-egy griffes-indás tarsolylemez... forrás

"A vallások a népek és nemzetek féken tartására jönnek majd létre akkor, amikor a fegyverek már csődöt mondanak, s amikor már csupán félelemmel lehet rendet teremteni. Ha megfosztják az embert önnön isteni mivoltának tudatától, könnyen lábbal tiporhatják. Pl a vallási tantételek azért beszélnek pokolról és ördögről, hogy a rettegés fegyverével kormányozzák majd a tömegeket."

"Géza fia Vajk (aki megkeresztelésekor veszi fel az István nevet) még meg is fejeli apja önző hatalomvágyát, kiirtatja és lemészároltatja majd idegen katonákkal testvéreit, akik az ősi képességeket akarják használni. Elrettentésül Koppány holttestét 998-ban felnégyelteti és a darabjait hatalma szilárdságának jeléül Veszprém, Győr és Esztergom kapujára függeszteti majd ki. A negyedik darabot pedig másik nagybátyjának - anyjának testvérének – küldi elrettentésül, aki még az ősi hittel – a keresztények és István szerint a pogánysággal – kacérkodik. Gyula meghátrál, így István Erdélyt is bekebelezi majd. István egy olyan koronával a fején foglalja el a trónt, mely Ottótól származik – emlékszel, aki Lehelt és Bucsút tőrbe csalja -. "

tény:

hivatkozott jogszabály az 1896. évi VII. tc:

1. § A magyar szent korona országainak törvényhozása vallásos áhítattal ad hálát az isteni gondviselésnek, hogy az Árpád és vitéz hadai által megalapított hazát oltalmába fogadta, fejedelmeit bölcsességgel, népét erővel és önfeláldozó hazaszeretettel megáldotta, és az országot jó és balsorsban segítve, annak lételét ezer éven át sok viszontagság között is fentartotta.

"Az Akadémia történeti bizottságát nehéz feladat elé állította a három eltérő álláspont. Nem is vállalkozott arra, hogy a véleményeket közös nevezőre hozza, hanem a következő döntést hozta:

Teljesen kétségtelen tény gyanánt az adatok tömkelegéből csak az bontakozik ki, hogy 888 előtt a magyarok mai hazánk területén nem telepedtek meg, és 900-ban mai hazánk területének elfoglalása be volt fejezve, a magyar állam meg volt alapítva."

ekkor ugyebár Vajk/István nem élt

( Az Árpád-házi uralkodók.
István(Vajk)
Apja ..Géza fejedelem
Apja.. Felicsi (Fajsz)
Apja..Jutocsa(jutas)
Apja..Árpád
Apja ... Álmos

akkor mi is történt?

Vajk/István áll egy magaslaton és szigorú tekintetét a messzi jövendőbe fúrja. Egyszer csak rádöbben, hogy a jövő nemzetben, hazában meg ilyesmikben van, ezért haladéktalanul lerongyol a magaslatról, fölveszi a kereszténységet, mint bukott miniszter a végkielégítést, aztán fogja az üllőt, a kalapácsot, és nekiáll egységes és erős nemzetet kovácsolni, hiszen fölismerte ott, a magaslaton, hogy csak akkor lesz belőle szent, új kenyér, körmenet, tűzijáték, vízi parádé és Red Bull Air Race, ha megteremti az egységes nemzetet, amelynek fogalmát ugyan csak nyolc évszázaddal később fogják kigyúrni, de azt már tényleg nem láthatta arról a magaslatról, úgyhogy az most mindegy.

A turániátok keletkezéséről több legenda is terjeng. A legelterjedtebb verzió szerint a táltosok átkozták meg a magyarokat, amikor Szent István király feladta a régi vallást, és kereszténnyé tette népét. Ez az elmélet kettéágazik: némelyek szerint csak ezer évre szólt az átok (tehát már lejárt), mások szerint viszont addig hatályos, amíg a magyarok fel nem adják az új hitet. Olyan változatról is tudunk, miszerint István nem is a kereszténységgel hozta fejünkre az átkot, hanem azzal, hogy megtörte az örökösödési rendet, így megszegte a vérszerződést.

akkor hát mit ünneplünk ma?

megsütöttem a kenyeret,átkötöttem a szalaggal

piros-fehér-zöld-ez-a-magyar-föld-szalaggal.mint minden évben

és este tüzijáték is lesz...

a fent leírtaktól eltekintve magyarságomat valahol legbelül a szivemben őrzöm,mint mindenki,aki ide született

ezt nem veheti el tőlünk senki

elméletek,elvek sem

és azt,amit őrzök,azt a megmaradt keveset a hagyományainkkal adtam,adom át a gyermekeimnek

akik magyarok

ezért megsütöttem a kenyeret,átkötöttem a szalaggal





piros-fehér-zöld-ez-a-magyar-föld-szalaggal.mint minden évben...

Szólj hozzá!

Címkék: gondolkodó

A bejegyzés trackback címe:

https://alfrojul.blog.hu/api/trackback/id/tr996136919

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása