HTML

a ♥ kõ ♥ ragyogása

Friss topikok

  • Dédike: Szia! Végre megtaláltalak! Régóta nem tudok rólad semmit, Sok puszi neked így ünnepek közt. A fec... (2014.12.29. 16:51) két adomány
  • csillagvíz: Szia! Te is itt vagy??:) De jó, csak azt nem tudom hol lehet itt ismerősöket keresni, főleg régi ... (2014.08.28. 18:48) egyedül
  • evimami: Most jöttem Győrből. Jó érzés volt, hogy egy hétig szükség volt rám Robi mellett. (2012.01.20. 20:27)
  • mindenamikell: Boldog Karácsonyt Kívánok! (2011.12.25. 16:43) karácsony
  • csillagvíz: Öllellek titeket:) (2011.12.24. 20:31) ha...

Titkok könyve

2008.05.04. 20:08 alfroyul

a mai kártyám is ugyanazt üzeni,választani kell

tudom,és már döntöttem,vállalva a döntésem minden következményét

ezt a kártyát többnyire szerelmi döntésekre vonatkoztatják,az én döntésem nem ilyen jellegű

6.a Válaszút

Ezen a fejlődési szinten a választás problémájával találkozunk. A kártya egy konfliktushelyzetet mutat, vizsgát és erőpróbát a döntés kényszerében.
Az eddigi kártyák alapvető ismereteket tanítottak.

Az ember megtapasztalta a szabadságot, az első teremtő alkotás örömét, bepillantást nyert a tudattalanba, megismerte a materiális és szellemi értékeket. Ezek után következik az eddigi ismeretek felhasználásával az első komoly döntés: az ember válaszút elé kerül, két különböző irányba indulhat és meg kell találnia a számára helyes utat. Döntését egyedül kell meghoznia. Különböző szempontok figyelembevételére és mérlegelésére kényszerül, ahol az értelem, a gondolkodás nagyobb szerepet játszik, mint az érzelmek és szenvedélyek.
Ez a döntés vonatkozhat egy elvontabb, befelé fordulóbb, vagy kifejezetten a külvilágra irányuló kétféle életút közötti választásra; de vonatkozhat egy szerelmi választásra is.

Mindenesetre a döntés következményekkel jár, amit az embernek egyedül kell viselnie. Ebben a helyzetben elkerülhetetlen a két lehetőség közötti választás. Az ember csak az egyik úton indulhat el és ez a másik lehetőségről való lemondást követeli.

Vagyis a helyzet magában rejti a lemondást, egyfajta veszteséget is. Ebben a helyzetben fontos az előnyök és hátrányok mérlegelése, az indulatmentes ítéletalkotás.
A kártyának többféle elnevezése van, talán a legelterjedtebb a szeretők, ezért a döntést általában a szerelmi választás problémájára vonatkoztatják. A szeretők elnevezés abból ered, hogy több tarot-változatban ezen a kártyán két női alak látható, közöttük áll egy férfi, akinek láthatóan a két nő között kell választania. Az egyiptomi tarot-ban ez a kártya a kétféle út elnevezést kapta. Itt is két női alak jelzi a kétféle lehetőséget: az egyik nő teljesen felöltözött, a másik keble fedetlen. A két női alak ellenpólusként való ábrázolása másutt is megtalálható (szőke-fekete, idős-fiatal). A két nő és a kétféle út közötti különbséget gyakran a testi és a lelki szerelem közötti különbséggel magyarázzák, vagyis az egyik út a testi szenvedély, a másik pedig az érzelmek útja.
A döntést ezen a fejlődési fokon racionálisan, az értelemmel kell meghozni.
Ez a döntési helyzet logikus mérlegelést igényel, Merkur (Hermész) a kártya mitológiai szimbólumalakja, aki a görög mitológiában az istenek követe, az értelmi képességeket és az intellektust uralja.

Szólj hozzá!

Címkék: gondolkodó

A bejegyzés trackback címe:

https://alfrojul.blog.hu/api/trackback/id/tr976137044

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása