HTML

a ♥ kõ ♥ ragyogása

Friss topikok

  • Dédike: Szia! Végre megtaláltalak! Régóta nem tudok rólad semmit, Sok puszi neked így ünnepek közt. A fec... (2014.12.29. 16:51) két adomány
  • csillagvíz: Szia! Te is itt vagy??:) De jó, csak azt nem tudom hol lehet itt ismerősöket keresni, főleg régi ... (2014.08.28. 18:48) egyedül
  • evimami: Most jöttem Győrből. Jó érzés volt, hogy egy hétig szükség volt rám Robi mellett. (2012.01.20. 20:27)
  • mindenamikell: Boldog Karácsonyt Kívánok! (2011.12.25. 16:43) karácsony
  • csillagvíz: Öllellek titeket:) (2011.12.24. 20:31) ha...

2006.12.22. 18:26 alfroyul

hogy én ezt mennyire szeretem! zserbó Hozzávalók: 35 dkg liszt 1 tojás 2 púpozott evőkanál porcukor 20 dkg margarin 1 dl tej 1 dkg élesztő csipetnyi sütőpor 15 dkg darált dió 15 dkg porcukor 1 evőkanál olaj baracklekvár Elkészítés: Lisztben elkeverjük a sütőport, majd elmorzsoljuk benne a margarint. A tejben felolvasztjuk az élesztőt, hozzáadjuk a liszthez, és a többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk. Egynemű tésztává állítjuk össze, és 3 db cipót formálunk belőle. Az egyiket a tepsi méretével azonos nagyságúra kinyújtjuk, és beleterítjük a kilisztezett tepsibe, majd villával óvatosan megszúrkáljuk. Megkenjük baracklekvárral (erre ízlés szerint alkalmazható bármilyen lekvár) és rászórjuk a cukros dió felét. A másik cipóból nyújtott tésztalapot készítünk és betakarjuk vele az alsót, majd megszúrkáljuk, és azt is megkenjük lekvárral, és dióval. Ezután a 3. tésztával befedjük. 1 órán át kell keleszteni, az idő leteltével megszúrkáljuk, és sütni kezdjük. Sülés közben kakaós, csokis öntetet készítünk (kakaópor, vaj, cukor) amit a végén kenünk rá a már megsült tésztára.

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://alfrojul.blog.hu/api/trackback/id/tr486138857

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Leonardo 2006.12.22. 19:24:55

Szabad a szegény embert ilyenekkel ingerelni? Most kivel süttessek ilyet? Nagyon megkívántam!

mozart 2006.12.22. 19:27:17

A zserbót én is szeretem nagyon, szép és finom. Szép estét!

ametiszt 2006.12.22. 20:04:10

óóó Leo...bocsánat...tiéd az egész tányér zserbóm...

Cila 2006.12.22. 20:29:37

imádom,és kérek és szép és beindult a nyálképződésem. Nálunk még csak holnap lesz ilyen kreáció,de most már muszály lesz készíteni mert beteg lennék ha nem ehetnék!!!! Este íly szápséges jóságokkal traktálni az olvasókat............. szép estét kívánok!

ametiszt 2006.12.22. 20:39:14

akkor a tiéd a másik tányérral...holnap majd sütök újat :-) kellemes estét és boldog készülődést neked!

Krisszta 2006.12.22. 23:57:19

Nagyon jól néz ki....:-) Én is nagyon szeretem, és milyen régen nem ettem zserbót. Most nagyon megkívántam:-)

Lazac 2006.12.23. 05:43:18

Én is kérek!!!!!! Maradt még? Nagyon boldog ünnepet kívánok.

Ircsike 2006.12.23. 06:57:40

Sajnos en is nagyon szeretem, de ha sokat eszem belole, akkor a ruhaim osszemennek!:D Aldott, bekes, boldog Karacsonyt Neked es a csaladod minden tagjanak!:)
süti beállítások módosítása